Over ons

Michel Diekman (Trainer / Consultant)

Salesguidance is opgericht door Michel Diekman.

Als netwerkorganisatie verzorgt ons bureau voornamelijk salestrainingen en adviseert organisaties bij de uitvoer van commercieel beleid. Wij helpen bedrijven bij het behalen van hun commerciële omzetdoelstellingen door unieke programma’s en workshop’s.  

Verder passen wij principes toe en implementeren we processen  geadopteerd door bekende  internationale verkooporganisaties. Wij werken met klanten om hen te helpen hun doelstellingen te bepalen en te verduidelijken. We luisteren naar hun zorgen en wij helpen strategieën te ontwikkelen om gestelde doelstellingen te overschrijden.

Ons succes wordt gemeten door onze klanten te helpen meer omzet te genereren, marktaandeel te vergroten en hun klanttevredenheid te verbeteren. De breedte van onze ervaring staat ons toe om onze klanten in iedere fase van het verkoopproces te helpen.

Wij gebruiken elke dag deze deskundigheid om onze klanten te gidsen naar opmerkelijke omzetgroei.    

  

Michel werkte na zijn opleiding aan het ondernemerscollege en marketingstudie als sales representative, sales engineer, key account manager en sales manager.

Branche ervaring  deed hij op in ondermeer de automotive sector, industrie, software / consulting en op het snijvlak van HR & ICT. Hij woonde en werkte enige tijd in Spanje en spreekt naast Engels/Duits ook Spaans.

Werkzaam voor o.a. Bűhrmann Tetterode, Penzzoil, Logica CMG en Microsoft doorliep hij alle stadia van het verkoopvak en specialiseerde hij zich in salesmanagement. Het dagelijks trainen en coachen van verkopers, ondernemers en accountmanagers is zijn passie geworden. Zijn opdrachtgevers en collega’s waarderen zijn inlevingsvermogen, professionaliteit, resultaatgerichtheid, humor en loyaliteit. Tot verdere professionalisering volgde hij de post HBO opleiding tot professioneel trainer met als specialiteit Teamflow. Aanvullend op zijn didactische vaardigheden schoolde hij zich in NLP en trainingsacteren.  

Mijn ambitie: “Mensen en deelnemers aan trainingen helpen en leren om vooraf beoogde resultaten op het gebied van kennis, vaardigheden, houding, (persoonlijke) presentatie en manier van denken te verbeteren. Mijn belangrijkste bijdrage is dat ik zie wat ieder individu nodig heeft teneinde zijn/haar leerdoel te bereiken. Ik wil mensen kunnen ’raken’ door toegevoegde waarde te bieden aan hun persoonlijke ontwikkeling. Het gaat er immers niet om hoe goed je bent, maar hoe goed je wilt worden.”

Salesguidance werkt nauw samen met gespecialiseerde partners als het gaat om de inzet van trainingsacteurs en specifieke maatwerkopdrachten. Hierdoor is kwaliteit, resultaat en ook continuiteit gegarandeerd. Alle betreffende partners hebben een professionele trainer / coach opleiding en de vereiste ervaring opgedaan.